Wat heb je nodig?
voor 4 porties
- 2 à 3 wortels (geraspt)
- 3 bananen
- 150 g havermout
- 50 g lijnzaad
- 150 ml melk
- zakje bakpoeder
- 50 g noten (fijngehakt)
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- Fruit (om af te toppen)
- Volle yoghurt
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Plet de bananen in een ovenschaal.
- Voeg de geraspte wortelen, havermout, lijnzaad, melk, bakpoeder, honing, speculaaskruiden en fijngehakte noten toe.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar tot een homogeen mengsel en verdeel gelijkmatig in de ovenschaal.
- Zet de ovenschaal in de oven en bak gedurende 45 tot 60 minuten, totdat de bovenkant goudbruin en stevig is.
- Laat even afkoelen en dresseer met nog wat volle yoghurt en fruit naar keuze.
Tip: Je kunt er een grote portie van maken en nog even bewaren in de frigo. Op drukke ochtenden kun je dan een stukje nemen, even in de microgolf opwarmen (ik vind het lekker als het wat warm is, koud ook lekker) en je hebt een heerlijk ontbijt!
SMAKELIJK!
Heb je het recept gemaakt en viel het in de smaak? Deel het op instagram en facebook!