Wat heb je nodig?

voor 1 taart

Voor de bodem

  • 250 g volkoren bloem
  • 2 eieren
  • 50 ml olie
  • 5 eetlepels water
  • peper & zout

Voor de quiche

  • 150 g zachte geitenkaas
  • 3 paprika's
  • enkele kerstomaatjes
  • 4 eieren 
  • 200 ml light room
  • peper, zout, paprikapoeder & cayennepeper

 

Hoe maak je het?

bodem

  1. Doe de bloem, eieren, water, olie en de kruiden in een kom en kneed tot een vaste deeg. Als de deeg te droog is, voeg wat extra water toe. 
  2. Bekleed een taartvorm met bakpapier en rol de deeg uit. Leg vervolgens de deeg in een taartvorm en druk goed aan. 

Quiche

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  2. Snijd de paprika's in blokjes en leg ze in de taartvorm
  3. Verdeel de geitenkaas over de taart. 
  4. Meng vervolgens de eieren met de room en kruid met peper, zout, paparikakruiden en cayennepeper. 
  5. Giet het eimengsel over de taart. 
  6. Snijd vervolgens nog enkele kerstomaatjes doormidden en leg ze op de quiche.
  7. Bak de quiche gedurende 40 à 45 minuten in een voorverwarmde oven tot de vulling gestold is en de bodem knapperig. 

 

TIP: Weinig tijd? Gebruik kant- en klare bladerdeeg vanuit de winkel! 

SMAKELIJK! 

Heb je het recept gemaakt en viel het in de smaak? Deel het op instagram en facebook!