Wat heb je nodig?
voor 1 taart
Voor de bodem
- 250 g volkoren bloem
- 2 eieren
- 50 ml olie
- 5 eetlepels water
- peper & zout
Voor de quiche
- 150 g zachte geitenkaas
- 3 paprika's
- enkele kerstomaatjes
- 4 eieren
- 200 ml light room
- peper, zout, paprikapoeder & cayennepeper
Hoe maak je het?
bodem
- Doe de bloem, eieren, water, olie en de kruiden in een kom en kneed tot een vaste deeg. Als de deeg te droog is, voeg wat extra water toe.
- Bekleed een taartvorm met bakpapier en rol de deeg uit. Leg vervolgens de deeg in een taartvorm en druk goed aan.
Quiche
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd de paprika's in blokjes en leg ze in de taartvorm
- Verdeel de geitenkaas over de taart.
- Meng vervolgens de eieren met de room en kruid met peper, zout, paparikakruiden en cayennepeper.
- Giet het eimengsel over de taart.
- Snijd vervolgens nog enkele kerstomaatjes doormidden en leg ze op de quiche.
- Bak de quiche gedurende 40 à 45 minuten in een voorverwarmde oven tot de vulling gestold is en de bodem knapperig.
TIP: Weinig tijd? Gebruik kant- en klare bladerdeeg vanuit de winkel!
SMAKELIJK!
Heb je het recept gemaakt en viel het in de smaak? Deel het op instagram en facebook!