Wat heb je nodig?

voor 2 personen

  • 4 eieren
  • 100g champignons, in plakjes gesneden
  • 50 g geraspte kaas (bijv. Cheddar of emmentaler)
  • enkele kerstomaatjes, gehalveerd
  • 1 ui, fijn gesneden
  • Een handvol gemengde sla
  • 1 tomaat, in plakjes gesneden
  • Zout, peper (optioneel: chilipoeder) 
  • Olijfolie

Hoe maak je het?

  1. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de fijn gesneden ui toe aan de pan en bak deze tot ze zacht en glazig zijn.
  3. Voeg de champignons toe aan de pan en bak ze tot ze lichtbruin en zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Klop ondertussen de eieren in een kom en breng op smaak met zout, peper & chilipoeder (als je graag wat pit hebt).
  5. Giet het eimengsel in de pan bij de champignons en ui. Laat het mengsel rustig bakken tot de onderkant gestold is.
  6. Bestrooi de bovenkant van de omelet met de geraspte kaas en leg enkele gehalveerde cherrytomaatjes er bovenop.
  7. Vouw de omelet dubbel en laat deze nog een paar minuten bakken totdat de kaas gesmolten is en de omelet volledig gestold
  8. Serveer de ommelet met een handvol gemengde sla en plakjes tomaat. 

 

Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn om lekker te zijn. 

Geniet!! 

SMAKELIJK! 

Heb je het recept gemaakt en viel het in de smaak? Deel het op instagram en facebook!