Wat heb je nodig?

voor ongeveer 4 porties

  • 400 g kikkererwten (blik)
  • 400 g pompoen (vers of diepvries)
  • 150 g verse spinazie
  • 1 ui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kokosmelk
  • gele of rode currypasta (naar smaak)
  • Bouillonblokje
  • Peper, zout en eventueel nog wat currypoeder
  • olijfolie
  • Rijst 

Hoe maak je het?

  • Snipper de ui fijn en snijd de pompoen in blokjes. (Moet het snel gaan? Gebruik diepvriespompoen: goedkoop + voorgesneden in mooie blokjes)
  • Verhit olijfolie in een pot en fruit de ui. Breng vervolgens op smaak met 2 à 3 grote koffielepels currypasta (kan meer, afhankelijk van je voorkeur). Voeg de pompoenblokjes toe en stoof aan.
  • Voeg vervolgens de kokosmelk en de tomatenblokjes bij de pompoen. Vul het lege blik kokosmelk met water en giet het bij de curry. Verkruimel hierbij ook een bouillonblokje en laat het even goed pruttelen. Hoe langer het geheel kookt, hoe meer smaak het krijgt. Breng het op smaak met peper, zout en eventueel nog wat extra currypoeder.
  • Kook vervolgens de rijst volgens de verpakking.
  • Voeg de kikkererwten en de spinazie eraan toe en laat 5 à 10 minuten mee koken.
  • Serveer met wat rijst EN geniet!!! 

 

PS1: Bij dit recept heb je weinig snijwerk, dus ideaal om je huishouden nog wat op orde te brengen wanneer de curry aan het koken is.

PS2: Heb je currypasta over? Je kan dit gemakkelijk invriezen in ijsblokvormpjes. No waste ;). 

SMAKELIJK! 

Heb je het recept gemaakt en viel het in de smaak? Deel het op instagram en facebook!