Wat heb je nodig?
voor 4 personen
- 400 g kikkererwten (blik)
- 450 g pompoen (vers of diepvries)
- 2 rode paprika's
- 1 ui
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blik kokosmelk
- gele currypasta (naar smaak)
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snipper de ui fijn en snijd de paprika en de pompoen in blokjes. (Moet het snel gaan? Gebruik diepvriespompoen: goedkoop + voorgesneden in mooie blokjes)
- Verhit olijfolie in een pot en fruit de ui. Voeg de pompoenblokjes en de kikkererwten toe. Schep vervolgens de currypasta eronder en roer goed. (Ik gebruikte ±4 koffielepels.)
- Voeg vervolgens de kokosmelk en de tomatenblokjes toe en laat eventjes pruttelen. Hoe langer het geheel kookt, hoe meer smaak het krijgt.
- Voeg als laatste de paprikablokjes eraan toe en laat 5 à 10 minuten mee koken.
- Serveer met wat rijst of naanbrood.
SMAKELIJK!
Heb je het recept gemaakt en viel het in de smaak? Deel het op instagram en facebook!